PULSSI – Osaamisella elinvoimaa

PULSSI-PORTAALI » PULSSI – Osaamisella elinvoimaa

Pulssi-portaali kertoo mitä Kareliassa tapahtuu juuri NYT näihin teemoihin liittyen. Osaamisella elinvoimaa -teeman tuoreet artikkelit, videot ja podcastit löydät tästä.

  • Opiskelija sorvauslaitteen äärellä

    Karelian tekniikan opiskelijoiden työelämäyhteyksiä vahvistettiin Otsakorven Säätiön tuella

    ,

    Karelia-ammattikorkeakoulun tekniikan opiskelijoiden työelämäyhteyksien lisääminen ja vahvistaminen -hankkeen tavoitteena oli nimensä mukaisesti Karelian tekniikan opiskelijoiden työelämäyhteyksien parantaminen. Hankkeen aikana keskityttiin erityisesti työelämäintegraation syventämiseen tekniikan koulutusten opetussuunnitelmissa, digitaalisten välineiden hyödyntämiseen opintojaksoilla, sekä opintojaksoihin integroitujen pajapäivien kehittämiseen. Hankkeen toteutusaika oli 1.9.2020 – 30.6.2022 ja sitä rahoitti William ja Ester Otsakorven Säätiö. Vahvempaa työelämäintegraatiota opetussuunnitelmiin Karelian tekniikan koulutusten…

  • 3d-piirros pienestä kaupasta turkoosia taustaa vasten.

    Opiskelijoille eväitä verkkokaupan perustamiseen Base Camp -valmennuksesta

    , ,

    Base Camp – opiskelijayrittäjyysalustojen kehittäminen -hankkeessa toteutetaan opiskelijayrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville opiskelijoille osaamista lisääviä intensiivivalmennuksia. Huhti-toukokuussa järjestetyn valmennuksen Sinä ja minä verkkokaupassa teemana oli verkkokaupan perustaminen. Kunnianhimoinen tavoite oli luoda osallistujille aiheesta mahdollisimman valmis paketti ja pilotoida samalla etäteknologian hyödynnettävyyttä ryhmätyövälineenä.  Tärkeintä valmennuksessa on hyvä sisältö  Verkkokauppa päätyi intensiivivalmennuksen teemaksi hankkeen kohderyhmälle suunnatun kyselyn tulosten…

  • LÄhikuvassa mikrofoni ja kuulokkeet ylhäältä päin kuvattuna.

    Tulosten jalkauttaminen audiovisuaalisesti Työelämäyhteistyössä tutkintoon -hankkeessa

    ,

    Työelämäyhteistyössä tutkintoon -hankkeessa rakennetaan joustavia tapoja osaamisen näyttöjen toteuttamiseen ja opintojen suorittamiseen kesken jääneiden ammattikorkeakoulututkintojen loppuunsaattamiseksi. Hanke on William ja Ester Otsakorven säätiön rahoittama ja Karelia-ammattikorkeakoulun toteuttama.  Hankkeen yhtenä tavoitteena on kehittämisaihioiden esittäminen opiskelijalähtöisesti ja visuaalisesti. Syksyllä 2021 saimme hanketiimissä innovatiivisen idean lähteä tuottamaan sisältöjä hankkeen teemoista eri viestintäkanavia kokeillen. Näistä keskeisimpiä ovat olleet podcastit,…

  • Potilas makaa sängyllä, hoitaja taivuttaa potilaan jalkaa

    Moniammatillista sairaalasimulaatiota kokeiltiin osana fysioterapian ja hoitotyön opintoja

    , ,

    Tulevaisuuden sote-keskusuudistuksen tavoitteena on perustaa Suomeen laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia, joista ihminen saa tarvitsemansa avun sujuvasti yksilölliseen tarpeeseensa (Valtioneuvosto 2022). Tulevaisuudessa sosiaali- ja terveysalalla odotetaankin yhä tiiviimpää ammattiryhmien välistä yhteistyötä (STM 2019). Karelia-ammattikorkeakoulussa on haluttu vastata näihin työelämän tulevaisuuden tarpeisiin, joten syksyllä 2019 käynnistettiin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden moniammatilliset opinnot, jotka painottuvat ensimmäiselle lukuvuodelle teoriaopintoihin.…

  • Ilmoitustaulu jossa postit-lappu johon piiretty hehkulamppu

    Opettajan työelämäjakso PKO:lla toi uusia ideoita opetuksen kehittämiseen

    ,

    Karelia-ammattikorkeakoulussa pyritään siihen, että opettajat, pysyäkseen ajan tasalla työelämän muutoksista, käyvät riittävän säännöllisesti tutustumassa työelämään. Lisäksi tavoitteena on, että opettajat pitävät myös muutoin yllä työelämäsuhteita esimerkiksi opintojaksojen yritystoimeksiantojen kautta. Yksi suunnitelmallinen työelämäyhteyksien ylläpitämisen muoto on opettajien työelämäjakso (myöhemmin tässä artikkelissa TET-jakso). Jakson pituus on kaksi työviikkoa ja se pyritään pitämään yhtäjaksoisesti. Itse olin viime vuonna…

  • Pieni turkoosi lelurobotti. Sumea tausta, takana pari muovista eläinlelua.

    Karelian robottilainaamo – ohjelmoinnin opetusta legoroboteilla 

    , ,

    Pohjois-Karjalan Teknologiateollisuuden aluejohtokunta lahjoitti Karelia-ammattikorkeakoululle kaksitoista legorobottia, joita on käytetty aloittamaan robottilainaamotoiminta osana Uptech-hanketta. Robottilainaamo tarjoaa peruskouluille ja toisen asteen oppilaitoksille koulutusta ohjelmoinnin ja robotiikan perusteista. Robottilainaamon toimintaa on pilotoitu lukuvuoden 2021–2022 ajan, ja palaute on ollut positiivista. Robottilainaamon toiminta jatkuu ja kehittyy tulevaisuudessa. Katso robottilainaamon näppärä esittelyvideo alta. Peruskoulun ja lukion ohjelmoinnin opetus hakee…

  • Pöydän äärellä henkilö kirjoittaa vihkoon. Vihkon päällä kirja.

    Tavoitteena jatkuvan oppimisen palveluportaali – kysely kartoitti oppimisen toiveita ja haaveita

    , ,

    Oletko ikinä ajatellut, millaisia uusia asioita haluaisit oppia? Entä millä tavalla haluaisit opiskella? Osana Karelia-ammattikorkeakoulun ja Siun Soten Kyvykkyys-hanketta kehitämme YAMK-koulutukseen soveltuvaa urapalvelumallia ja sujuvia siirtymiä tutkintokoulutuksesta jatkuvan oppimisen palveluiden käyttämiseen. Olemme tarkastelleet myös jatkuvan oppimisen kehittämisen tarpeita yleisesti. Halusimme kartoittaa Karelian alumnien ja YAMK-opiskelijoiden näkemyksiä heidän omista jatkuvan oppimisen tarpeistaan kyselyn avulla.   Kyselyyn saimme…

  • Pöydän ääressä kolme osittain näkyvää henkilöä. Kaksi istuu pöydän samalla puolen selkä katsojaa päin, yksi pöydän toisella puolen. Pöydällä papereita.

    Haastatteluista ennakkotehtäviin – uudistuva johtamisen ja liiketoimintaosaamisen opiskelijavalinta

    ,

    Karelian Johtamisen ja liiketoimintaosaamisen (YAMK) koulutuksen opiskelijavalinta perustui alkujaan yksilöhaastatteluihin. Tällöin kaikki hakijat kutsuttiin kampukselle haastatteluun ja heille esitettiin joukko kysymyksiä, joihin annetut vastaukset opettajat pisteyttivät. Valintatavan vahvuuksista ja heikkouksista käytiin säännöllistä keskustelua opettajien keskuudessa. Vahvuutena nähtiin se, että haastattelussa voidaan hyvin arvioida esimerkiksi motivaatiota. Jo hakijan tulemista paikan päälle voitiin pitää vahvana näyttönä opiskeluhalukkuudesta.…

  • Kaksi nauravaa henkilöä pöydän ääressä

    Osaamisen todentaminen digitaalisilla työkaluilla

    ,

    Oletko joskus suorittanut opintojaksoja vapaa-ajallasi tai osallistunut esimerkiksi vapaaehtoistoiminnassa järjestetyille kursseille? Osa jatkuvaa oppimista on tutkintojen suorittamisen ja työn ohessa tapahtuva vapaa-aikana oppiminen. Myös tällä tavoin kertyneen osaamisesi näkyväksi tekeminen on tärkeää ja tekee sinusta työmarkkinoilla tavoitellumman osaajan. Digitalisaatio mahdollistaa osaamisesi esille tuomisen muillakin keinoilla kuin perinteisillä paperisilla tutkinto- tai työtodistuksilla. Digitalisaation myötä voit näyttää…