PULSSI – Kestävää hyvinvointia

PULSSI-PORTAALI » PULSSI – Kestävää hyvinvointia

Pulssi-portaali kertoo mitä Kareliassa tapahtuu juuri NYT näihin teemoihin liittyen. Kestävää hyvinvointia -teeman tuoreet artikkelit, videot ja podcastit löydät tästä.

  • Siun sotessa etäjohtamiseen ollaan pääosin tyytyväisiä – Ihmisiin keskittyvää johtamista ja itsensä johtamisen tukemista kaivataan enemmän

    , , ,

    Siun sotelle tehtiin YAMK-opinnäytetyönä etäjohtamisen tutkimus, jonka tavoitteena oli saada henkilöstön ääni kuuluviin etäjohtamisen tilasta ja kehittämisen kohteista. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että yleisesti ottaen Siun soten henkilöstö oli pääosin tyytyväinen etäjohtamiseen, mutta kehittämiskohteeksi nousi erityisesti ihmisiin keskittyvän johtamisen korostaminen ja itsensä johtamisessa tukeminen. Myös läsnäolon luominen etäyhteyksistä huolimatta ja työntekijöiden kuunteleminen sekä luottamuksen merkitys…

  • Kalevala – mytologiasta arvoa liiketoimintaan -hankkeessa jalostettiin kansanperinteestä moderneja tulkintoja

    ,

    Kalevala-mytologiasta arvoa liiketoimintaan -hankkeessa jalostettiin Kalevalasta ja paikallisista tarinoista uudenlaisia toteutuksia. Hankkeen runkona toimivat tarinakortit ja tietopaketit, joita hyödynnettiin työpajoissa, eli Riihissä. Asiakastutkimusta tehtiin kiinalaisille, korealaisille, japanilaisille ja saksalaisille kohderyhmille. Hankkeen tuloksena syntyi kulttuurisisältöjen kaupallistamispolku, joka pitää sisällään digitaalisia aineistoja. Sotkan muna eli hankkeen synty Kalevala – mytologiasta arvoa liiketoimintaan oli EAKR-rahoitteinen hanke, joka toimi…

  • Podcast: Karelian geronomikoulutuksen podcast tekee geronomin työtä ja koulutusta tutuksi

    , , ,

    Karelian geronomikoulutus on aloittanut Kareliasta geronomiksi -podcastin. Podcastissa pohditaan ja tarkastellaan geronomin työtä, geronomikoulutuksen teemoja sekä vanhustyön ilmiöitä. Erityisen kiinnostuneita ollaan Karelia-ammattikorkeakoulun geronomikoulutuksen painopisteistä eli ikäystävällisestä yhteiskunnasta, aktiivisesta, terveestä ja toimintakykyisestä ikääntymisestä sekä sosiokulttuurisesta vanhustyöstä. Ensimmäisessä jaksossa vieraana ovat Karelia-ammattikorkeakoulun kaikkien aikojen ensimmäisen geronomiryhmän opiskelijat Sonja Gouriou ja Sakari Mattila. Sonja ja Sakari kertovat kokemuksistaan…

  • Silmälaseja pöydällä

    Kuka on geronomi?

    , , ,

    Oletko kuullut Karelian käytävillä ja ruokapöydissä puhuttavan geronomeista? Oletko nyökytellyt sujuvasti ja pohtinut mielessäsi, mistä ihmeestä puhutaan. Uteliaimmat kysyvätkin. Ei hätää – et ole yksin! Kun noustaan Tikkarinteen kampuksen C-talon 7.kerrokseen ja kurkistetaan Karelian ikkunoista ulos, näemme ihmisiä, työpaikkoja, palveluita ja yrityksiä, jotka eivät myöskään välttämättä tiedä, kuka on geronomi tai eivät ole edes kuulleet…

  • Sote-alan opiskelijoille tarvitaan lisää harjoittelupaikkoja – Työelämäopettajuusmalli -hanke etsii haasteeseen ratkaisuja

    , , ,

    Karelia-ammattikorkeakoulussa aloitettiin syksyllä 2021 Otsakorpisäätiön rahoittama Sosiaali- ja terveysalan työelämäopettajuusmalli -hanke. Hankkeen tavoitteena oli vahvistaa ja uudistaa Karelia-ammattikorkeakoulun, sosiaali- ja terveysalan (sote) toimijoiden sekä muiden työelämäkumppaneiden kanssa tehtävää yhteistyötä maakunnallisesti. Hankkeen tarkoituksena oli selvittää moniammatillisten harjoittelujen toteutumismahdollisuuksia ja pilotoida työelämäopettajuusmallia. STM (2020) on suositellut, että sote-alalla vastattaisiin tulevaisuuden osaamistarpeeseen esimerkiksi moniammatillisilla tiimiharjoitteluilla.  Moniammatillisen työskentelyn lisäksi…

  • Ruskea poni, ympärillä lapsia

    Osallisuuskierroksella selvitetään lasten ja nuorten kuntoutuksen kehittämistarpeita

    , ,

    Joensuussa järjestettiin tammi-helmikuussa kaksi alueellista tilaisuutta lasten ja nuorten kuntoutuksen tilanteen kartoittamiseksi ja kehittämiseksi. Ensimmäinen tilaisuuksista oli 24.1.2022 Perheentalolla, ja toinen 2.2.2022 ViaDia-keskuksella Rantakylässä.. Nämä kaksi tilaisuutta olivat osa maakunnan alueella tammi-maaliskuun aikana pidettävää osallisuuskierrosta, johon sisältyvät tilaisuudet myös Ilomantsissa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Tohmajärvellä. Siun sote järjestää kierroksen yhdessä perhekeskustoimijoiden kanssa. Hyvinvointialan kumppanuuksilla…

  • Vieläkö tarvitaan face to face -tutustumismatkoja?

    , ,

    Joukko Sote Hyte Living Lab – Yhteiskehittämistä Pohjois-Karjalassa -hankkeen työryhmän jäseniä ja yhteistyökumppaneita vieraili joulukuun alussa Seinäjoen ammattikorkeakoulussa (SeAMK). Benchmarkkaus-matkan tavoitteena oli tutustua Seinäjoella luotuun Sote Living Lab -malliin. Miksi Seinäjoelle? Seinäjoen ammattikorkeakoulun Yhteiskehittämisellä innovaatioita – SOTE Living Lab- hankkeen toiminta on alkanut syyskuussa 2021 ja jatkuu elokuun 2023 loppuun asti. Seinäjoki valikoitui tutustumiskohteeksi yhteneväisten…

  • Karelia 30 -areena : Työhyvinvointi ja uniterveys

    , ,

    Karelia 30 -areenan kuudennessa jaksossa pureudutaan työhyvinvointiin ja siihen liittyvään uniterveyteen. Riittävä uni on jokaiselle meistä välttämätöntä, ja siitä myös kannattaa pitää huolta.Miksi uni on meille ihmisille niin kovin tärkeää, ja mitä unenpuute meissä aiheuttaa? Millaisilla asioilla voi itse vaikuttaa unenlaatuun? Myös työnantajan kannattaa panostaa työyhteisön uniterveyden edistämiseen. Mitä keinoja siihen on olemassa? Aiheesta ovat…

  • Turvallinen ryhmä: mentalisaation merkitys ryhmän vuorovaikutuksessa

    , , ,

    Milloin viimeksi koit tulleesi aidosti kohdatuksi ryhmässä? Mikä sen mahdollisti? Kenties ryhmässä ilmennyt mentalisaatio, kyky ymmärtää omaa ja toisen mieltä. Toiset ihmiset ovat meille peilejä, jotka heijastavat signaaleja siitä millaisen vaikutuksen teemme heihin: positiivisen, negatiivisen vai neutraalin. Jokaisella on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi. Yksi tarvitsee enemmän huomiota, kun taas toiselle on luontaista pitää välimatkaa.…