PULSSI – Osaamisella elinvoimaa

PULSSI-PORTAALI » PULSSI – Osaamisella elinvoimaa

Pulssi-portaali kertoo mitä Kareliassa tapahtuu juuri NYT näihin teemoihin liittyen. Osaamisella elinvoimaa -teeman tuoreet artikkelit, videot ja podcastit löydät tästä.

  • Opettajan reaaliaikainen etäohjaaminen fysioterapiatilanteessa

    , , ,

    Karelia-ammattikorkeakoulun (Karelia) fysioterapian koulutuksessa opetussuunnitelman mukainen 3. harjoittelu toteutuu lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Harjoittelupaikkoina opiskelijoilla toimii mm. Siun soten kouluterveydenhuolto, Joensuun varhaiskasvatusyksiköt sekä Joensuun seudun urheiluseurat. Fysioterapeuttisesta ohjauksesta vastaavat Karelian fysioterapian opettajat liikkuen harjoittelupaikoissa, koska harjoittelua ei ohjaa harjoittelupaikalla fysioterapeutti (Issakainen & Mustonen 2021). Opettajan läsnäoloa tarvitaan fysioterapian yksilövastaanottojen ensimmäisellä käynnillä, jotta…

  • Opiskelijasta projektityöntekijäksi

    , ,

    2022 syksyllä Kevin Mustonen ja Tuomas Martikainen palkattiin koulunpenkiltä Karelian Työelämälähtöinen kyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen (Kyvykkyys) -hankkeeseen. Molemmilla Karelian tietojenkäsittelyn tradenomiopintojen ollessa kesken, toi hanketyöskentely uusia oppimisen paikkoja ja mahdollisuuksia hyödyntää koulutuksessa opittuja asioita. Artikkelissa vastaamme kysymyksiin, kuten miten meidät palkattiin, miten me hyödyimme hankkeessa työskentelystä, mitä hanke hyötyi työpanoksestamme, ja miten Karelia voisi palkata…

  • UpTech-hankkeella edistettiin tulevaisuuden osaajien saantia Itä-Suomeen

    ,

    Teknologiateollisuuden yritykset vastaavat yli puolesta Suomen viennistä ja ovat kansallisesti tärkeä toimija. Alan menestykseen vaikuttaa tärkeänä tekijänä työvoiman saatavuus ja osaaminen, sillä globaalissa kilpailussa menestyvät yritykset, joilla on omasta takaa tai kumppaniverkostossaan riittävän korkeatasoista teknologiaosaamista, jonka avulla yritysten TKI-toiminta parantaa niiden tuotteiden kilpailukykyä. Opetus- ja kulttuuriministeriön raporteissa ovat esille nousseet tavoitteet ja tahtotilat luoda modulaarisia…

  • DigiTaitoPortti – digikyvykkyyden tukena

    , ,

    DigiTaitoPortti on Työelämälähtöinen kyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen -hankkeessa (lyhyesti Kyvykkyys-hanke) luotu verkkoportaali jatkuvan oppimisen tueksi. Portaalissa on mahdollista kartoituksien kautta hakea uusia ajatuksia siitä, mitä digikyvykkyys on ja mitä se merkitsee yksilö- ja organisaatiotasolla. Sivustolta löytyy digiopintojen kirjasto, johon on kasattu aiheeseen liittyviä digiopintoja sekä muita työkaluja kyvykkyyksien kehittämistä varten. DigiTaitoportti löytyy osoitteesta https://www.digitaitoportti.fi/ Digiopintojen…

  • Hoitotyön koulutuksen opinnäytetyöprosessi ja sen kehittäminen  : Osa 4 

    , ,

    Ohjausprosessin kehittäminen Tämä on neljäs osa Karelian hoitotyön koulutuksen (sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutus) opinnäytetyönohjaukseen liittyvästä artikkelisarjasta. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa kuvattiin opinnäytetyöprosessia ja käytänteitä.  Toisessa osassa kuvattiin opinnäytetyöohjauksen palautekyselyä ja osaa tuloksista. Kolmannessa artikkelissa esiteltiin opiskelijoiden kehittämisideoita opinnäytetyöohjaukseen liittyen. Opinnäytetyön ohjausprosessia kehitettiin opiskelijoilta kerätyn palautekyselyn perusteella. Palautekyselyssä opiskelijat toivat esille muun muassa ohjaukseen liittyviä haasteita. Saadun palautteen perustella päädyttiin…

  • Kyvykkyys-hankkeesta uusia työkaluja ja menetelmiä digikyvykkyyden kehittämiseen

    , ,

    Työelämälähtöinen kyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen (Kyvykkyys) -hanke (ESR) tarttui rakennemuutosalojen ajankohtaisiin haasteisiin toukokuussa 2021. Hanke oli Karelia-ammattikorkeakoulun ja Siun soten yhteinen ponnistus digitaitojen ja työn ohessa oppimisen sekä jatkuvan oppimisen palveluiden edistämiseksi. Reilun kahden vuoden kehittämistoiminnan jälkeen Kyvykkyys-hanke on tuottanut uudenlaisia jatkuvan oppimisen työkaluja ja menetelmiä sekä lisännyt työyhteisöjen digikyvykkyyttä. Työelämän osaamistarpeet ovat jatkuvassa muutoksessa,…

  • Toiminnanohjausjärjestelmän hyödyntäminen eri alojen opetuksessa

    , ,

    Karelian Tulevaisuuden työ ESR -hankkeessa kehitetään koulutusta ja pedagogiikkaa muun muassa kehittäjäopettajien avulla. Kehittäjäopettajat pääsevät toteuttamaan työelämän kanssa tehtävän projektin, jonka toteutustavat liittyvät hankkeen pääteemoihin. Vuoden 2022 toukokuussa kehittäjäopettajana aloittanut liiketalouden lehtori Aini Simola kertoo tässä artikkelissa Kareliaan hankitun Odoo-toiminnanohjausjärjestelmän hyödyntämisestä eri alojen koulutuksissa. Edellisessä artikkelissa tähän teemaan liittyen käsiteltiin laajemmin hankinta- ja tarvemääritysprosessia. Toiminnanohjausjärjestelmä…

  • Tiedolla johtamisen osaaminen osana sosiaalialan ammatillista työnkuvaa ja taitoa

    , ,

    Tiedolla johtamisen yleistyminen kaikissa organisaatioissa on tuonut esiin uudenlaisia työntekijöiden osaamistarpeita. Meillä on sekä sosiaali- että työllisyysalan organisaatioissa jo olemassa hyvät ja toimivat tiedon välittämisen työkalut (kuten erilaiset toiminnan tilastolliset raportointijärjestelmät), mutta niiden hyödyntäminen arkityössä on vielä vähäistä. Meiltä puuttuu myös kykyä ymmärtää näiden tilastollisten kuvioiden merkitys oman työmme kannalta. Tätä kutsutaan yleisemmin datanlukutaidoksi. Asiakkaiden…

  • Tuloksia, kohtaamisia, ideoita ja onnistumisia

    , ,

    TKIO-toimintaa Osaajia harvaan asutulle alueelle -hankkeessa Osaajia harvaan asutulle alueelle -hanke on mahdollistanut opiskelijoille kohtaamisia yritysten kanssa.  Tämä on avannut uusia mahdollisuuksia sekä oppilaitosten väliseen yhteistyöhön että kehittämis- ja innovaatiotoiminnan yhdistämiseen oppimiseen ja opetukseen. Hankkeessa opiskelijat ovat työskennelleet yrityksiltä tulleiden toimeksiantojen parissa. Tavoitteena on ollut opiskelijoiden ja harvaan asuttujen alueiden yritysten verkostoituminen.  Yritykset ovat myös…