Pulssi-portaali kertoo mitä Kareliassa tapahtuu juuri nyt näihin teemoihin liittyen. Koostamme Pulssiin tuoreet artikkelimme, videomme ja podcastimme. Tutustu, omaksu ja nauti!
Ratkaisuja vihreään siirtymään>>
Kansainvälisyyttä>>
Kestävää hyvinvointia >>
Osaajia tulevaisuuden työelämään>>
Älykästä tuotantoa>
Muut>>
Artikkelit >>
Podcastit >>
Videot >>
Julkaisuohjeet >>
-
Monipuolinen sisältöpalvelu aktivoi niin asiakasta kuin hoitajaakin
Sote Hyte Living lab – Yhteiskehittämistä Pohjois-Karjalassa-hanke järjesti yhteistyössä Kardemummo- yrityksen kanssa kokeilun, jossa kolme Pohjois-Karjalassa toimivaa hoiva-alan yritystä sai määräajaksi käyttöönsä HILDA-sisältöpalvelun. Kokeilussa hoivayksiköiden…
-
Opettajan reaaliaikainen etäohjaaminen fysioterapiatilanteessa
Karelia-ammattikorkeakoulun (Karelia) fysioterapian koulutuksessa opetussuunnitelman mukainen 3. harjoittelu toteutuu lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Harjoittelupaikkoina opiskelijoilla toimii mm. Siun soten kouluterveydenhuolto, Joensuun varhaiskasvatusyksiköt…
-
Karelian sosionomikoulutus: tutkinto valmiiksi!
Läpäisyn parantaminen eli tutkintojen saaminen valmiiksi tavoiteajassa on nostettu Karelia-ammattikorkeakoulussa keskeiseksi kehittämiskohteeksi. Asia on merkityksellinen niin yhteiskunnan, oppilaitoksen kuin opiskelijan kannalta. Tässä artikkelissa kuvataan sosionomikoulutuksen…
-
Opiskelijasta projektityöntekijäksi
2022 syksyllä Kevin Mustonen ja Tuomas Martikainen palkattiin koulunpenkiltä Karelian Työelämälähtöinen kyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen (Kyvykkyys) -hankkeeseen. Molemmilla Karelian tietojenkäsittelyn tradenomiopintojen ollessa kesken, toi hanketyöskentely…
-
UpTech-hankkeella edistettiin tulevaisuuden osaajien saantia Itä-Suomeen
Teknologiateollisuuden yritykset vastaavat yli puolesta Suomen viennistä ja ovat kansallisesti tärkeä toimija. Alan menestykseen vaikuttaa tärkeänä tekijänä työvoiman saatavuus ja osaaminen, sillä globaalissa kilpailussa menestyvät…
-
Ammattilaisten yhteinen ensihoidon koulutuspäivä lähi- ja etäsimulaatiototeutuksena
Keväällä 2023 toteutettiin pilottina Sote Hyte Living lab – yhteiskehittämistä Pohjois-Karjalassa -hankkeen (Living lab -hanke) kautta EH1-koulutuspäivät ensihoitajille sekä koulutusillat ensivasteyksiköille lähi- ja etäsimulaatioina (Pantsari…
-
DigiTaitoPortti – digikyvykkyyden tukena
DigiTaitoPortti on Työelämälähtöinen kyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen -hankkeessa (lyhyesti Kyvykkyys-hanke) luotu verkkoportaali jatkuvan oppimisen tueksi. Portaalissa on mahdollista kartoituksien kautta hakea uusia ajatuksia siitä, mitä…
-
Hoitotyön koulutuksen opinnäytetyöprosessi ja sen kehittäminen : Osa 4
Ohjausprosessin kehittäminen Tämä on neljäs osa Karelian hoitotyön koulutuksen (sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutus) opinnäytetyönohjaukseen liittyvästä artikkelisarjasta. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa kuvattiin opinnäytetyöprosessia ja käytänteitä. Toisessa osassa kuvattiin opinnäytetyöohjauksen palautekyselyä…
-
Tunteet yhteisöä yhdistävänä ja erottavana tekijänä
Mieli on järjen, ymmärryksen, muistin ja tunteiden kokonaisuus. Joskus sanotaan, että tunteet eivät kuulu työhön, mutta on aivan mahdotonta erottaa mielen osatoimintoja pois käytöstä työpäivän…
-
Ikäystävällistä jatkuvaa oppimista rakentamassa yhdessä ikääntyvien kanssa
Kansainvälisen AliVe -hankkeen (ks. Myller ym. 2023) kohderyhmänä ovat yli 55-vuotiaat ihmiset, ja käytämme heistä tässä artikkelissa käsitettä ikääntyvät oppijat. Hankkeen yhtenä tavoitteena on osallistaa…
-
Pian 10-vuotias Karelian kirjallisuuspiiri laajentaa osallistujien kirjallista makua
Karelia-ammattikorkeakoulun henkilökunnan kirjallisuuspiiri on kokoontunut pian jo 10 vuoden ajan. Kirjallisuuspiirin vakiokävijät kokevat piiriin osallistumisen laajentavan omaa lukemistoa. Tutkija puolestaan näkee, että kirjoja lukevilla on…
-
Kyvykkyys-hankkeesta uusia työkaluja ja menetelmiä digikyvykkyyden kehittämiseen
Työelämälähtöinen kyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen (Kyvykkyys) -hanke (ESR) tarttui rakennemuutosalojen ajankohtaisiin haasteisiin toukokuussa 2021. Hanke oli Karelia-ammattikorkeakoulun ja Siun soten yhteinen ponnistus digitaitojen ja työn…
-
Paikallisten energiayhteisöjen elinkaariarviointi Pohjois-Karjalassa
Tässä artikkelissa kuvataan tutkimusta, joka keskittyi suunnitteilla olevien energiayhteisöjen elinkaariarviointiin Pohjois-Karjalan maaseudulla. Korkeiden energian hintojen ja uusien säännösten vuoksi aurinkosähkön tuotanto ja energiayhteisön liiketoimintamallit voivat…
-
Kansainvälisessä AliVe-hankkeessa kehitetään ikäystävällistä jatkuvaa oppimista
Kareliassa on käynnistynyt syyskuussa 2023 Erasmus+ -ohjelmaan kuuluva AliVe-hanke (Age-Inclusive Lifelong Learning: Microcredential and Guidelines). Hankkeen suomenkielinen nimi on ”Ikäystävällinen jatkuva oppiminen: käsikirja mikro-opintojen yhteissuunnitteluun”.…
-
Julkaisu: Digirohkeus harvaan asutuilla alueilla
SoTyDigi (Sosiaali- ja työllisyysalan digipalvelut ja etäohjaus pitkien välimatkojen maakunnassa) -hankkeen julkaisu ”Digirohkeus harvaan asutuilla alueilla” kertoo monipuolisesti digirohkeudesta pitkien välimatkojen maakunnassa Pohjois-Karjalassa. Julkaisu on…