Onnea opiskelupaikan johdosta!
Hienoa, että valitsit Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelupaikaksesi! Tältä sivulta löydät perustietoa, jota tarvitset ennen opintojesi alkua. Tarkempaa tietoa opiskelusta ja opiskelijan palveluista saat opintojesi ensimmäisinä päivinä.
Oman koulutuksesi aloitusajan ja -paikan sekä opinto-ohjaajan yhteystiedot löydät kohdasta ”Koulutuskohtaiset aloitustiedot”.
Huomaathan, että erillisiä koulutuskohtaisia aloitusohjeita ei lähetetä.
Tervetuloa Kareliaan!
Opiskelupaikan vastaanotto
Ota opiskelupaikkasi vastaan sekä ilmoittaudu opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa määräajassa.
Ohjeita opiskelupaikan vastaanottamiseen ja ilmoittautumiseen löydät täältä.
Käyttäjätunnuksen aktivoiminen
Karelia-ammattikorkeakoulussa saat käyttöösi käyttäjätunnuksen (Kareliatunnus).
Käyttäjätunnus syntyy automaattisesti oppilaitoksen opiskelijahallintojärjestelmän tietojen pohjalta ja on käytettävissäsi opintojesi alkaessa.
Katso käyttäjätunnuksen aktivointiohjeet tästä linkistä.
Lomakkeet
Jos sinulla on korkeakoulun täytettäviä lomakkeita, lähetä ne suoraan opiskelijapalveluihin, [email protected]. Näitä lomakkeita ovat esimerkiksi TE-toimiston tai kuntakokeilun lomakkeet.
Todistusten tarkistaminen
Tarkistamme tutkintotodistukset valtakunnallisesta suoritusrekisteristä tai hakulomakkeelle liittämistä todistuskopioista. Mikäli sinun tulee esittää alkuperäiset todistuksesi, otamme sinuun yhteyttä sähköpostilla. Opiskelijavalinta on ehdollinen siihen saakka, kunnes todistukset on tarkistettu. Korkeakoulu voi purkaa opiskelijavalintapäätöksen, mikäli hakija on antanut virheellisiä tietoja eikä oikein tiedoin olisi oikeutettu saamaansa opiskelupaikkaan.
Polku- tai väyläopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi
Avoimen väylän haku on ns. jatkuva haku. Saat aloitustiedotteen sähköpostitse paikan vastaanottamisen ja läsnäolevaksi ilmoittautumisesi jälkeen.
Polku- tai väyläopiskelijana suorittamasi opinnot
Karelian polku- tai väyläopiskelijana suorittamasi opinnot kirjataan hyväksilukuna tutkintoroolillesi ilman erillistä hakemusta.
Mikäli sinulla on suorituksia muilta kuin polkuroolilta tai muista oppilaitoksista, joita haluat hyväksilukea tutkintoosi, tulee niistä tehdä eAhot hakemus Pepissä.
Keskustele kuitenkin ennen hakemuksen tekemistä ohjaajasi kanssa, ovatko opinnot sellaisia, että ne voidaan hyväksilukea tutkintoosi.
Lisäohjeita Pakissa: Opintojen korvaaminen, sisällyttäminen ja osaamisen näyttö (AHOT) (karelia.fi)
Siirto-opiskelija
Saat henkilökohtainen aloitustiedotteen sähköpostitse ennen opintojen alkamista.
Oma tietokone opinnoissa
Kareliassa käytät opinnoissa omaa tietokonettasi, mikä joustavoittaa opiskeluasi, lisää tietoturvaasi ja tekee oppimisprosessistasi henkilökohtaisemman. BYOD (Bring Your Own Device) tarkoittaa, että pääset oman päätelaitteesi avulla käyttämään opiskelussa tarvitsemiasi aineistoja, ohjelmistoja ja järjestelmiä kotonasi kellonajasta riippumatta. Lue lisää.
Opiskelun työkalut
Opiskelussa tarvittavat sähköiset työkalut löytyvät opiskelijaintra Pakista kohdasta tietojärjestelmät.
Pääset tutustumaan järjestelmien käyttöön Karelia-startissa. Tee startti omatoimisesti ennen opintojen alkua. Odotamme, että olet perehtynyt alla olevaan Karelia-starttiin ennen opintojen alkua.
Karelia-startti
Karelia-startti perehdyttää sinut Karelian digitaalisiin ympäristöihin/palveluihin omaehtoisesti ennen opintojen alkua ja sisältöjen opiskelu onnistuu päätelaitteesta riippumatta. Karelia-startin tavoitteena on, että Karelian digitaaliset järjestelmät ja palvelut tulevat sinulle tutuksi ja siten saat heti sujuvan alun opinnoillesi. Työtila sisältää niin teksti- ja videomateriaaleja kuin tehtäviä kaikille opiskelijoille yhteisistä järjestelmistä ja palveluista.
Karelia-starttiin pääset tästä linkistä. Kurssiavain on: Starttaan
Opiskelupaikan saatuasi liity heti ryhmäsi ja tutoreiden whatsapp-ryhmään. Linkki Whatsapp-ryhmään.
Opintosi alkavat tiistaina 22.8.2023 klo 9.30- 15.00.
Vertaistutorit ovat ohjaamassa teitä klo 9.00 alkaen Tikkarinteen E-talon sisäänkäynnin infopisteen luona oikeaan luokkaan.
Huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelija oppaaseen. Sinulla on hankittuna ennen opiskelun alkua opiskelun vaatimuksia vastaava tietokone ja ergonominen työskentelytila kotona.
Ennen opintojen alkua suosittelemme hankkimaan seuraavat kirjat:
Pakollinen kurssikirja:
*Biel, A. Reittiopas ihmiskehoon.
Suositeltavat kurssikirjat:
*Biel, A. Reittiopas ihmiskehoon opiskelijan työkirja
*Kauranen, K. 2017. Fysioterapeutin käsikirja. Sanoma Pro Oy (tai uudempi versio)
Reittiopas kirjat voit hankkia halutessasi jo etukäteen VK-kustannukselta. Käytä tilatessasi koodia ”KARELIA” niin saat kirjat hintaan :
- REITTIOPAS ihmiskehoon -tekstikirja 88e
- REITTIOPAS ihmiskehoon opiskelijan työkirja 42 e
Tutustu fysioterapian vertaistuutoreihin katsomalla heidän terveydyksensä. Liity myös Karelia-ammattikorkeakoulun fysioterapian Instagram-tilille karelia_fysioterapia.
Mahdollisista muutoksista opetuksen aloituksen suhteen tiedotetaan sinun henkilökohtaiseen sekä @edu.karelia.fi sähköpostiin. Tarkistathan sähköpostisi ennen opintojen alkua.
Opinto-ohjaajana on Tarja Pesonen-Sivonen ja tutoropettaja Hilppa Mustonen. He ovat tavoitettavissa keväällä 10.6.2023 saakka ja syksystä 9.8.2023 alkaen.
Tarja Pesonen-Sivonen, tarja.pesonen-sivonen.karelia.fi, 050 421 0513.
Hilppa Mustonen [email protected], 050-3520677.
Opintosi alkavat etäyhteyden kautta maanantaina 8.1.2024 klo 9.00.
Paikka: Etäyhteydellä Zoomissa:
Join Zoom Meeting
https://karelia-fi.zoom.us/j/83810918098?pwd=NVl4QXRBYmFHNkpsY1RRZUFvaDdwZz09
Meeting ID: 838 1091 8098
Passcode: 881405
Voit kokeilla yhteyden toimimista perjantaina 5.1.2024 klo 9.00-9.30.
Etäopiskelu: Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.30-12.00 fysioterapian ydinopintoja opettajan ohjaamana.
Tiistaisin pääsääntöisesti klo 8.15-10.00 monialaisia opintoja lukujärjestyksen mukaisesti.
Valmistaudu opintoihin varaamalla itsellesi aikaa opiskeluun.
Perjantaisin klo 8.30-10.00, tutor-opettajan ohjausta opiskeluun.
Lähiopiskelu: Lähiopetuspäivät ovat viikoilla 5, 8, 12, 16, 20:
* keskiviikkona klo 10.15-16.00
* torstaina klo 8.30-16.00
* perjantaina klo 8.30-14.15
Tiimi-ja yksilötyöskentely
Varmista, että sinulla on seuraavat kirjat opiskelun alkaessa:
*Kauranen, K. Fysioterapeutin käsikirja. Sanoma Pro Oy (2017 tai uudempi painos).
*Schuenke, Schulte & Schumacher. 2015. Atlas of Anatomy, General Anatomy and Musculoskeletal System. Latin Nomenclature. Thieme (Vanhemmatkin painokset käyvät)
Liity jo ennen opintojen alkamista tuutoriopiskelijoiden ylläpitämään, opintoja tukevaan ryhmään
WhatsApp https://chat.whatsapp.com/CySOpxjdNKP1PcV8HLadee
Opinto-ohjaaja Tarja Pesonen-Sivonen ja tuutoropettaja Maiju Issakainen on tavoitettavissa 16.12.2023 asti ja 1.1.2024 alkaen.
tarja.pesonen-sivonen.karelia.fi, 050 421 0513
[email protected], 050 342 2615
Opintosi alkavat keskiviikkona 10.1.2024 klo 8.15 lähiopetuksena.
Paikka: Tikkarinne-kampus, luokka A125, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu.
Ensimmäisellä lähijaksolla on kolme lähiopetuspäivää. Varmistathan, että pääset osallistumaan kaikkeen ohjelmaan lukujärjestyksen mukaisesti. Lukujärjestys julkaistaan 15.12.2023 ja ryhmätunnus on SGAK24. Ensimmäisen lukukauden muut lähiopetusjaksot toteutuvat viikoilla 9 ja 19. Jokaisella viikolla on etäopetusta lukujärjestyksen mukaisesti 1-5 päivänä viikossa. Varmistathan, että pääset osallistumaan etäopetukseen lukujärjestyksen mukaisesti. Tunneilla keskustellaan paljon, sekä tehdään tiimi- ja ryhmätehtäviä. Etäopetus toteutuu Zoomissa. Tämän lisäksi on itsenäistä opiskelua sekä tiimi- ja ryhmätehtäviä omalla ajalla. Opiskelu edellyttää siis ajankäyttöä etä- ja lähiopetusten ulkopuolella. Laskennallisesti 1 opintopiste vastaa 27 tunnin työmäärää. Ensimmäisen lukukauden opintopistemäärä on 31.
Karelian Startti-paketti antaa sinulle valmiudet ja on edellytys opintojen sujuvaan aloitukseen.
Opettajatuutorisi on Anu Ihanus, [email protected] ja opinto-ohjaajasi Piia Kauhanen, [email protected]. Molemmat ovat tavoitettavissa 19.12.2023 asti ja 8.1.2024 alkaen.
Hei!
Onnittelut opiskelupaikasta meidän tutoreidenkin puolesta! Koulun aloitus lähenee nopeaa vauhtia. Ollaan suunniteltu aloituspäivänä keskiviikkona 10.1. rentoa iltaohjelmaa. Toivomme, että mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan! Iltaohjelma on vapaaehtoinen. Mukavaa loppuvuotta, nähdään tammikuussa kampuksella!
Terkuin tutorit: Ella, Saara ja Taru
Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 9.00. Paikka: Wärtsilä-kampus, Auditorio WÄR100, Karjalankatu 3, Joensuu.
Opinto-ohjaaja Tommi Kukkonen on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 8.8. lähtien, [email protected], 050 573 8937.
Opintosi alkavat tiistaina 20.8.2024 klo 9:00, luokka WÄR 214. Paikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, Joensuu.
Opinto-ohjaaja Jukka Tulonen, [email protected], 050 367 5166.
Tervetuloa opiskelemaan rakennustekniikkaa. Opintosi alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksen (Karjalankatu 3, Joensuu) Auditoriossa (WÄR 100).
Tule aloituspäivänä hyvissä ajoin Wärtsilä-talon pääaulaan, mistä sinut ohjataan luokkaan. Jos tulet autolla, ota huomioon, että samana päivänä on liikkeellä paljon muitakin aloittavia ja jatkavia opiskelijoita, joten parkkipaikat voivat olla täynnä. Parkkipaikat löydät Wärtsilä-kampuksen pysäköintikartasta. Suosittelemme, että tulet paikalle jalan, polkupyörällä tai bussilla.
Ensimmäisenä päivänä tutustumme toisiimme, perehdymme rakennustekniikan opiskeluun Karelia-ammattikorkeakoulussa ja tutustumme Wärtsilä-kampukseen oppimisympäristönä. Ensimmäisenä päivänä saat myös tärkeää tietoa opiskelun aikatauluista, lukujärjestyksistä ja muista käytännön järjestelyistä!
Toisesta päivästä eteenpäin opinnot etenevät työjärjestyksen mukaisesti. Omaa työjärjestystäsi pääset katsomaan esim. Lukkarikoneesta. Syksystä 2024 alkaen rakennustekniikan opiskelu tapahtuu pääasiassa yhdessä ryhmässä, mutta joitakin opintoja varten opiskelijat jaetaan kahteen eri hallinnolliseen ryhmään (IRNS24A, IRNS24B). Ryhmäjako päätetään ensimmäisenä opiskelupäivänä.
Oman tietokoneen lisäksi sinun pitää hankkia opiskelua varten muutamia oppi- ja taulukkokirjoja sekä joitakin lisenssejä tietokoneohjelmiin. Lisäksi tarvitset turvakengät vierailuja ja laboratorioharjoituksia varten (muut turvavarusteet saat lainaan koululta). Omaa, kannettavaa tietokonetta tarvitset jo ensimmäisellä viikolla.
Huomaathan, että Chromebook ja Apple Mac -tietokoneet eivät sovellu rakennustekniikan opiskeluun!
Jos sinulla on aikaisempia, korkeakoulutasoisia opintoja, jotka haluat sisällyttää tutkintoosi tai muuta opintoihin liittyvää kysyttävää, rakennustekniikan opinto-ohjaaja Janne Väätäinen on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 5.8. lähtien, [email protected], 050 403 3139.
Tervetuloa opiskelemaan rakennustekniikkaa. Opintosi alkavat intensiiviviikolla alkaen maanantaina 26.8.2024 klo 9.00 Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksen (Karjalankatu 3, Joensuu) Auditoriossa (WÄR 100).
Tule aloituspäivänä hyvissä ajoin Wärtsilä-talon pääaulaan, mistä sinut ohjataan luokkaan. Jos tulet autolla, ota huomioon, että samana päivänä on liikkeellä paljon muitakin aloittavia ja jatkavia opiskelijoita, joten parkkipaikat voivat olla täynnä. Aloituspäivänä et vielä tarvitse pysäköintilupaa autoosi. Parkkipaikat löydät Wärtsilä-kampuksen pysäköintikartasta. Suosittelemme, että tulet paikalle jalan, polkupyörällä tai bussilla.
Ensimmäisenä päivänä tutustumme toisiimme, perehdymme rakennustekniikan opiskeluun Karelia-ammattikorkeakoulussa ja tutustumme oppimisympäristöihin. Ensimmäisenä päivänä saat myös tärkeää tietoa opiskelun aikatauluista, lukujärjestyksistä ja muista käytännön järjestelyistä!
Toisesta päivästä eteenpäin opinnot etenevät työjärjestyksen mukaisesti. Lähipäiviä opinnoissa on syyslukukaudella intensiiviviikon lisäksi yksi kahden päivän jakso. Huomioithan, että lähipäivät vaativat läsnäoloa joten varaudu olemaan 26.8.-30.8.2024 opiskelemassa Joensuussa.
Oman tietokoneen lisäksi sinun pitää hankkia opiskelua varten muutamia oppi- ja taulukkokirjoja sekä joitakin lisenssejä tietokoneohjelmiin. Lisäksi tarvitset turvakengät vierailuja ja laboratorioharjoituksia varten (muut turvavarusteet saat lainaan koululta). Omaa, kannettavaa tietokonetta tarvitset jo ensimmäisellä viikolla.
Huomaathan, että Chromebook ja Apple Mac -tietokoneet eivät sovellu rakennustekniikan opiskeluun!
Jos sinulla on opintoihin liittyvää kysyttävää, rakennustekniikan monimuotokoulutuksen opinto-ohjaaja Ville Mertanen on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 5.8. lähtien puhelimitse 046 923 1885 tai sähköpostilla [email protected].
Opintosi alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 9:00, luokkatila D116 tai lukujärjestyksen mukaisesti mikäli muutoksia tulee. Paikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, Joensuu.
Opiskelijatuutorit ovat aamulla ohjaamassa opiskelijoita oikeaan luokkaan Wärtsilä-kampuksen pääaulassa. Tunnistat heidät violeteista haalareista! 😊
Voit tutustua tuutoreihin ja tuleviin opiskelijakavereihisi jo ennen opintojen alkua liittymällä ”Talotekniikan fuksit 2024” whatsapp-ryhmään: https://chat.whatsapp.com/HiIKW0WoqjtG22LOxkQib7
Opinto-ohjaaja Johanna Luostarinen on tavoitettavissa torstaihin 13.6. saakka ja uudestaan taas maanantaista 12.8. lähtien, [email protected], 050 919 7518.
Mahdollisista muutoksista opetuksen aloituksen suhteen tiedotetaan sinun henkilökohtaiseen sähköpostiisi, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella. Tarkistathan sähköpostisi ennen opintojen alkua.
Opintosi alkavat tiistaina 20.8.2024 klo 9.00. Paikka: Tikkarinne-kampus, Tikkarinne 9, E-talon pieni auditorio, E237.
Tuutorit ovat opastamassa sinua kampuksen pääoven tuntumassa (sisällä/ulkopuolella) E237 tilaan jo hyvissä ajoin ennen klo 9:ää.
- Varustaudu heti ensimmäisestä viikosta alkaen omalla tietokoneella. Tarkista tietokoneen medianomiopintojen laitesuositus.
- Työjärjestyksesi löydät lukkarikoneesta. Tarvitset ryhmätunnuksen, joka on HMNS24.
- Aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) hyväksilukukäytäntöihin tutustu jo opintojen ensimmäisillä viikoilla.
Opinto-ohjaaja Sanna Turunen on tavoitettavissa 5.8. lähtien, [email protected], 050 470 2692.
Opinto-ohjaaja Maarit Ignatius on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 8.8. lähtien, [email protected], 050 380 2866.
Opintosi alkavat maanantaina 26.8.2024 klo 10.00. Paikka: Wärtsilä-kampus, auditorio, Karjalankatu 3, Joensuu.
Ota jo ensimmäiselle viikolle mukaan säänmukaiset varusteet mahdollista maasto-opetusta (8 tuntia/päivä) varten.
Opinto-ohjaaja Pekka Huotari on tavoitettavissa 14.6. saakka ja 8.8. lähtien, [email protected], 050 436 3691.
Restonomi-opintosi alkavat verkkotapaamisilla viikolla 35. Saat verkko-opetuslinkit sähköpostiisi ennen opetuksen alkamista.
Aloitamme opinnot verkko-opetuksena. Ensimmäiset verkkotunnit ovat tiistaina 27.8.2024 klo 14 – 15.30 ja 16 —17.30 sekä torstaina 29.8.2024 klo 14-15.30 ja 16—17.30.
Ensimmäiset lähipäivät ovat 2. – 4.9.2024. Opetus alkaa maanantaina 2.9. klo 8.30 ja päättyy keskiviikkona 4.9 klo 16
Paikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, Joensuu luokka Wär D116. Tuutorit ovat opastamassa sinua kampuksen pääoven tuntumassa.
Ennen opintojen alkua huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelijan oppaaseen ja sinulla on hankittuna ennen opintojen alkua opiskelun vaatimuksia vastaava tietokone. Varustaudu heti ensimmäisestä viikosta alkaen omalla tietokoneella. Tarkista restonomiopintojen laitesuositus. Ryhmätunnuksesi on PRAS24.
Opinto-ohjaaja Tuula Ikonen on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 8.8. lähtien, [email protected] , 050 310 9546.
Syksyn 2024 toiset lähipäivät ovat 5 -7.11.
Mahdollisista muutoksista opetuksen aloituksen suhteen tiedotetaan sinun henkilökohtaiseen sähköpostiisi, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella. Tarkistathan sähköpostisi ennen opintojen alkua.
Opintosi alkavat Tiistaina 20.8.2024 klo 9.00
Paikka: Tikkarinne-kampus, A-talon auditorio 105, Tikkarinne 9, Joensuu.
- Työjärjestyksesi löydät lukkarikoneesta. Tarvitset ryhmätunnuksen, joka on SHNS24.
- Huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelija oppaaseen.
- Vertaistuutorit ovat käytettävissä kysymyksissäsi jo ennen opintojen alkua. Heidät tavoitat parhaiten Facebookin kautta. Sairaanhoitaja päivätoteutus Facebook: SHNS24
- Aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) hyväksilukukäytäntöihin tutustumme jo opintojen ensimmäisellä viikolla.
- Kliinisen hoitotyön taitoja opiskellessa korostuvat työturvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät lait ja velvoitteet (työturvallisuuslaki 4 luku, 20§). Tästä syystä opiskelija hankkii opintojen alkuvaiheessa omakustanteisesti hoitotyön oppimiseen sopivan työ- ja suojavaatetuksen koululla tapahtuvaan klinikka- ja simulaatio-opetukseen.
- Jos olet suorittanut hoitotyön AMK-opintoja tai sinulla on aikaisempi sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan opistotutkinto, ota yhteyttä omaan opinto-ohjaajaan ennen opintojesi alkua.
Opinto-ohjaaja Minna Turunen, [email protected], 050 362 6587 on tavoitettavissa Pe 2.8.24 alkaen.
Opintosi alkavat tiistaina 6.8.2024 klo 9.00
Paikka on Tikkarinne-kampus, luokka Pikku-Auditorio (E237), Tikkarinne 9, Joensuu
- Opinnot on suunniteltu niin, että läsnäoloa vaativat lähipäivät (1 – 2 pvä/viikko) pyritään ajoittamaan joka toiselle viikolle. Näistä osa on koululla ja osa verkossa tapahtuvaa opiskelua.
- Huomioithan oman ajankäyttösi suunnittelussa, että sinulla on mahdollisuus osallistua kampuksella lähipäiviin sekä verkossa etänä toteutettavaan opetukseen ja ohjaukseen. Verkossa ja lähipäivissä kampuksella toteutuvan opetuksen lisäksi on hyvä varata aikaa itsenäiselle työskentelylle sekä tiimi- ja ryhmätöille.
- Syksyn tarkka aikataulu selviää työjärjestyksestä, jonka löydät Lukkarikoneesta. Lukkarikoneeseen tarvitset ryhmätunnuksesi, joka on SHFS24
- Huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelija oppaaseen
- Kliinisen hoitotyön taitoja opiskellessa korostuvat työturvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät lait ja velvoitteet (työturvallisuuslaki 4 luku, 20§). Tästä syystä opiskelija hankkii opintojen alkuvaiheessa omakustanteisesti hoitotyön oppimiseen sopivan työ- ja suojavaatetuksen koululla tapahtuvaan klinikka- ja simulaatio-opetukseen.
- Aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) hyväksilukukäytäntöihin tutustumme jo opintojen ensimmäisellä viikolla.
Jos olet aikaisemmin suorittanut hoitotyön AMK-opintoja tai sinulla on aikaisempi sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan opistoasteen tutkinto, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan jo ennen opintojen alkua.
Lisätiedot: Opinto-ohjaaja Tarja Ruokonen, [email protected], puh. 050 371 5096 on tavoitettavissa Pe 2.8.2024 alkaen.
Opintosi alkavat tiistaina 20.8.2024 klo 9.00.
Paikka: Tikkarinne-kampus, A-talon auditorio 105, Tikkarinne 9, Joensuu.
- Syksyllä läsnäoloa vaativaa opiskelua on 8 – 16 tuntia viikossa, pääsääntöisesti joka toisella viikolla (vk 34, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47). Näistä osa on koululla ja osa verkossa tapahtuvaa opiskelua.
- Huomioithan oman ajankäyttösi suunnittelussa, että sinulla on mahdollisuus osallistua kampuksella lähipäiviin sekä verkossa etänä toteutettavaan opetukseen ja ohjaukseen. Verkossa ja lähipäivissä kampuksella toteutuvan opetuksen lisäksi on hyvä varata aikaa itsenäiselle työskentelylle sekä tiimi- ja ryhmätöille.
- Harjoittelu 1 sijoittuu viikoille 48 – 50 – ei koske lähihoitajataustaisia opiskelijoita (mahdollinen osaamisen näyttö)
- Syksyn tarkka aikataulu selviää työjärjestyksestä, jonka löydät Lukkarikoneesta. Lukkarikoneeseen tarvitset ryhmätunnuksesi, joka on SHAS24
- Huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelija oppaaseen
- Vertaistuutorit ovat käytettävissä kysymyksissäsi jo ennen opintojen alkua. Heidät tavoitat parhaiten Facebookin kautta: Sairaanhoitaja, monimuoto: SHAS24
- Kliinisen hoitotyön taitoja opiskellessa korostuvat työturvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät lait ja velvoitteet (työturvallisuuslaki 4 luku, 20§). Tästä syystä opiskelija hankkii opintojen alkuvaiheessa omakustanteisesti hoitotyön oppimiseen sopivan työ- ja suojavaatetuksen koululla tapahtuvaan klinikka- ja simulaatio-opetukseen.
- Aikaisemmin hankitun osaamisen (AHOT) hyväksilukukäytäntöihin tutustumme jo opintojen ensimmäisellä viikolla.
Jos olet aikaisemmin suorittanut hoitotyön AMK-opintoja tai sinulla on aikaisempi sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan opistoasteen tutkinto, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan jo ennen opintojen alkua.
Lisätiedot: Opinto-ohjaaja Tarja Ruokonen, [email protected], puh. 050 371 5096 on tavoitettavissa Pe 2.8.2024 alkaen.
Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 9.00.
Paikka: Tikkarinne-kampus, A-talon luokka 126, Tikkarinne 9, Joensuu.
Ensimmäisen viikon lukujärjestys selviää viikolla 24 julkaistavasta työjärjestyksestä, jonka löydät Lukkarikoneesta. Lukkarikoneeseen tarvitset ryhmätunnuksesi, joka on SHKS24.
Sinun opinnot alkavat lyhyellä orientoivalla opintojaksolla. Opintojakso on verkossa. Saat ohjeet info-tilaisuudessa 27.5.2024.
Kliinisen hoitotyön taitoja oppiessa korostuvat työturvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät lait ja velvoitteet (työturvallisuuslaki 4 luku, 20§). Siksi sinun pitää ostaa itse sopivan työvaatteet. Tarvitset niitä koululla klinikka- ja simulaatio-opetuksessa.
Opettajatutor Irja Väisänen, [email protected], puh. 050 346 3651.
Opinto-ohjaaja Tarja Ruokonen, [email protected], puh. 050 3715096 on syksyllä tavoitettavissa Pe 2.8.2024 alkaen.
Opintosi alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 8.15 – 15.45.
Paikka: Tikkarinne-kampus, E-talo, luokka E406-407, Tikkarinne 9, Joensuu.
Työjärjestyksesi löydät Lukkarikoneesta. Lukkarikoneeseen tarvitset ryhmätunnuksesi, joka on SSNK24.
Vertaistuutorit ovat käytettävissä kysymyksissäsi jo ennen opintojen alkua
Heidät tavoitat parhaiten uusien opiskelijoiden (ryhmät SSNK24&SSAK24) Facebook-ryhmän kautta.
Jos sinulla on kysyttävää ennen opintojen alkua tai ryhmälinkki ei toimi, laita sähköpostia opiskelijatuutori Sinipilvi Kiiskille, [email protected].
Hyväksilukukäytäntöihin tutustumme ensimmäisillä opiskeluviikoilla. Mikäli sinulla on aiempia tai sosiaali-, terveys- tai kuntoutusalan tai varhaiskasvatusalan työkokemusta ja haluat keskustella niiden hyväksilukumahdollisuuksista, ota yhteyttä opinto-ohjaaja Sanna Turuseen ja ehdota sähköpostissa sinulle sopivia tapaamisaikoja. Nämä keskustelut on hyvä käydä ennen opintojen alkua kevään opintojen osalta, kuitenkin viimeistään opintojen ensimmäisillä viikoilla.
Opinto-ohjaaja Sanna Turunen, [email protected], 050 470 2692.
Sosionomi -monimuoto-opintojen aloituspäivät ovat Tikkarinne -kampuksella (osoite Tikkarinne 9) keskiviikkona 21.8.2024 ja torstaina 22.8.2024. Molemmat päivät alkavat klo 8.15 ja päättyvät 15.45 mennessä. Tarkista ryhmäsi SSAS24 työjärjestyksestä aloituspäivien luokkatilat.
Tässä sinulle tiedoksi läsnäoloasi edellyttävä opetus ja ohjaus Tikkarinne -kampuksella ja verkko-oppimisympäristössä.
Läsnäoloa verkossa edellyttävät etäpäivät:
- viikoilla 36, 38, 40, 41 tiistai -päivät (klo 8-16) 3.9., 17.9., 1.10., 8.10. ja 22.10.
Tikkarinteen lähipäivät ovat:
- vko 34: 21.-22.8. (ke-to)
- vko 45: 6.-7.11. (ke-to)
- vko 49: 4.12. (ke)
Toivomme, että osallistut lukujärjestyksessä merkittyihin tilanteisiin (muut ajankohdat kuin edellä mainittu läsnäoloa vaativa opetus) aina kun se sinulle on mahdollista. 1. lukukaudella on lukujärjestyksessä infoja, jotka tallennetaan ja voit kuunnella ne omalla ajallasi.
Vertaistuutorit ovat käytettävissä kysymyksissäsi jo ennen opintojen alkua. Vertaistuutorit toivovat, että kaikki liittyvät oman toteutuksen WhatsApp ryhmään (SSAS24, monimuoto). Tuutorit vastailevat näissä ryhmissä kysymyksiin ja pohdintoihin jo ennen koulun alkua! Mikäli et pääse tai tahdo liittyä WhatsApp ryhmään niin tuutoriopiskelija Krista Savikko vastaa kysymyksiin myös sähköpostissa [email protected].
Läsnäoloasi edellyttävän opetuksen lisäksi sinun on tärkeä varata viikoittain aikaa itsenäiselle työskentelylle, muiden opiskelijoiden ja työyhteisöjen kanssa tehtävälle yhteistyölle. Tutkintoon kuuluvat harjoittelut sinun tulee tehdä harjoittelun tavoitteita vastaavissa sosiaali- tai kasvatusalan työympäristöissä. Ensimmäinen, neljä viikkoa kestävä, harjoittelu on ryhmälläsi toukokuussa 2025.
Hyväksilukukäytäntöihin voit tutustua jo ennen opintojen alkua ja palaamme niihin aloituspäivien aikana. Mikäli sinulla on aiempia korkeakouluopintoja ja haluat keskustella niiden hyväksilukumahdollisuuksista, on keskustelu hyvä käydä jo ennen opintojen alkua. Ota sähköpostitse yhteyttä opinto-ohjaajaan. Kerro, millainen on aiempi koulutus- ja työkokemuksesi ja mitkä ajat sopivat sinulle tapaamisajoiksi.
Kun olet suorittanut toisen asteen ammatillinen perustutkinnon ja sinulla on alan työkokemusta, voidaan osaamistasi huomioida joissakin opinnoissa osaamisen näyttöinä. Osaamisen näytöt ovat yksi tapa suorittaa opintoja. Näytöt suoritetaan opintojaksojen ja harjoittelujen toteutusaikoina ja osaamisen näyttömahdollisuuksista kerrotaan opintojaksojen/harjoittelujen aloituksissa ja infoissa. Opetussuunnitelman avulla pääset jo ennen opintojen alkua tutustumaan opintojen sisältöihin.
Aloituspäivän aikana keskiviikkona 21.8.2024 tarkistetaan kaikilta opiskelijoilta rikosrekisteriote. Tilaa rikosrekisteriote mahdollisimman pian opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.
Perustelut rikostaustan selvittämiseen löytyvät oikeusrekisterikeskuksen sivulta. Tässä on linkki tilauslomakkeen sivulle. Rikostaustaotetta pyydettäessä on ilmoitettava hakijan nimi ja henkilötiedot, yhteystiedot, korkeakoulu ja otteen käyttötarkoitus. Opintoja varten tilattava ote on opiskelijalle ilmainen.
Opintoihin ja hyväksilukuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä opinto-ohjaaja Päivi Putkuriin: [email protected], 050 349 2159. Olen tavoitettavissa 12.6. saakka ja 5.8. alkaen.
Opintosi alkavat maanantaina 8.1.2024. Katso aloituspäivien ohjelma tästä.
Paikka: Tikkarinne-kampus, A-talon auditorio 105, Tikkarinne 9, Joensuu.
Ensimmäisen viikon lukujärjestys selviää 15.12.2023 mennessä julkaistavasta työjärjestyksestä, jonka löydät Lukkarikoneesta. Lukkarikoneeseen tarvitset ryhmätunnuksesi, joka on STNK24.
Huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelija oppaaseen.
- Vertaistuutorit ovat käytettävissä kysymyksissäsi jo ennen opintojen alkua. Heidät tavoitat parhaiten facebookin kautta.
- Terveydenhoitaja päivätoteutus STNK24: https://fb.me/g/p_n9ftxh5kTTcbfPzb/H8fpr4ne?ref=share
Aikaisemmin hankitun osaamisen hyväksilukukäytäntöihin tutustumme ensimmäisenä opiskelupäivänä.
Kliinisen hoitotyön taitoja oppiessa korostuvat työturvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät lait ja velvoitteet (työturvallisuuslaki 4 luku, 20§). Tästä syystä opiskelija hankkii opintojen alkuvaiheessa omakustanteisesti hoitotyön oppimiseen sopivan työ- ja suojavaatetuksen koululla tapahtuvaan laboraatio- ja simulaatio-opetukseen.
Jos sinulla on aiemmin suoritettu Sairaanhoitaja (AMK) – tai Kätilö (AMK) -tutkinto – ota heti yhteys opinto-ohjaajaan, kun saat tiedon valinnastasi.
Jos olet suorittanut hoitotyön AMK-opintoja tai sinulla on aikaisempi sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan opistotutkinto, ota yhteyttä omaan opinto-ohjaajaan ennen opintojesi alkua.
Opinto-ohjaaja Minna Turunen, [email protected], 050 362 6587.
Opintosi alkavat lähikontaktipäivillä, jotka toteutuvat keskiviikkona 23.8.2023 klo 9 ja päättyvät perjantaina 25.8.2023 klo 14.15. Vertaistutorit ovat ohjaamassa teitä keskiviikkoaamuna klo 8.30 alkaen Tikkarinteen E-talon sisäänkäynnin infopisteen luona oikeaan luokkaan. Osallistuminen lähikontaktipäiville on opinnoissa etenemisen edellytys.
Varaudu käyttämään keskiviikko- ja torstai-iltana 1-2 tuntia ensiapuverkkokurssin tekoon. Aloitamme niiden tekemisen keskiviikkoiltapäivänä yhdessä. Verkko-opintojen tulee olla tehtynä torstai-iltaan mennessä.
- Opinnot rakentuvat syksyllä seuraavanlaisesti:
Etäkontaktiopiskelu:
- Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.30-12.00 toimintaterapian ydinosaamisopiskelua opettajan ohjaamana.
- Tiistaisin klo 8.00-12.00 monialaisia opintoja lukujärjestyksen mukaisesti.
- Torstaina klo 8.30-10.00 viikkoreflektio liittyen opiskeluun ja ammatillisen kasvuun.
Lähiopiskelu:
Lähiopetuspäivät toteutuvat syksyllä 2023 aloituspäivien lisäksi viikoilla 39, 44, 48
* maanantaina klo 10.00-16.00
* tiistaina klo 8.00-16.00
* keskiviikkona klo 8.00-16.00
Etä- ja lähikontaktiopintojen lisäksi opinnot koostuvat itsenäisestä opiskelusta, joka sisältää tiimi-ja yksilötyöskentelyä.
Huolehdi, että olet perehtynyt huolellisesti Uuden opiskelija oppaaseen.
Mahdollisista muutoksista opetuksen aloituksen suhteen tiedotetaan sinun henkilökohtaiseen sekä @edu.karelia.fi sähköpostiin. Tarkistathan sähköpostisi ennen opintojen alkua.
Tutustu toimintaterapian tutoreihin katsomalla heidän tervehdyksensä täältä: https://fb.me/g/p_bFtTrkJw735RVaVB/aRjJ7eGH
Ja liity opiskelua tukevaan whats-app ryhmään: https://chat.whatsapp.com/FE8KC07Nb3g3f5geXQKBHq
Tutor-opettajasi Sanna Tiainen ja opinto-ohjaajasi Tarja Pesonen-Sivonen ovat tavoitettavissa 9.8.2023 alkaen
Sanna Tiainen, [email protected], 050 443 3401.
Tarja Pesonen-Sivonen, [email protected], 050 421 0513.
Opintosi alkavat maanantaina 19.8.2024 klo 12.30. Paikka: Wärtsilä-kampus, Auditorio 100, Karjalankatu 3, Joensuu.
Opiskelijatuutorit ovat ohjaamassa 19.8. opiskelijoita oikeaan luokkaan Wärtsilän kampuksen aulassa ennen opintojen alkua.
Wärtsilä-kampuksen pohjapiirros tästä.
Opinto-ohjaaja Laura Heiskanen on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 12.8. jälkeen, [email protected], 050 564 5111
Koulutuspäällikkö Pilvi Purmonen on tavoitettavissa 7.8. jälkeen, [email protected], 050 354 3113.
Mahdollisista muutoksista opetuksen aloituksen suhteen tiedotetaan sinun henkilökohtaiseen sähköpostiisi, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella. Tarkistathan sähköpostisi ennen opintojen alkua.
Tutoreiden terveiset uusille opiskelijoille:
Moikka! Onnittelut jokaiselle uudesta koulupaikasta meidän tutoreidenkin puolesta! Tavataan viimeistään ensimmäisenä koulupäivänä 19.8., jolloin tunnistatte meidät oransseista haalareistamme ja mustista tutor paidoista. Jos haluatte päästä tutustumaan uusiin tradenomiopiskelijoihin, sekä meihin tutoreihin jo hieman etukäteen niin olemme järjestämässä teille piknikkiä 18.8.2024, joten tervetuloa kaikille halukkaille! Tarkemmat lisätiedot piknikistä ilmoitamme myöhemmin Whatsapp-ryhmässä, jossa voitte myös kysyä meiltä koulun aloitukseen liittyviä kysymyksiä. Ryhmään voitte liittyä alla olevasta linkistä.
Lämpöiset kesäterveiset tutoreilta, nähdään syksyllä! 😊
Opintosi alkavat lähipäivillä keskiviikkona 21.8.2024 klo 8.15 luokassa D116.
Lähipäivät 21. – 23.8.2024. Paikka: Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, Joensuu. Wärtsilän kampuksen pohjapiirros tästä.
Opinto-ohjaaja Laura Heiskanen on tavoitettavissa 13.6. saakka ja 12.8. lähtien, [email protected], 050 354 3113.
Syksyn 2024 lähipäivät ovat
21.8.–23.8.
12.9.–13.9.
7.10.–8.10.
7.11.–8.11.
9.12.–10.12.
Mahdollisista muutoksista opetuksen aloituksen suhteen tiedotetaan sinun henkilökohtaiseen sähköpostiisi, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella. Tarkistathan sähköpostisi ennen opintojen alkua.
Tuutoreiden terveiset uusille opiskelijoille:
”Superisti onnea koulupaikasta! Ryhmälle LLAS24 on luotu valmiiksi WhatsApp-ryhmä, johon olisi hyvä kaikkien liittyä jo ennen opintojen alkua, tässä linkki: WhatsApp-ryhmä.
Nähdään ensimmäisenä koulupäivänä D-talon ala-aulassa, ohjaamme teidät luokkaan.
Terveisin tuutorit Suvi ja Heidi. p.s. muistathan tutustua huolella uuden opiskelijan oppaaseen sekä tehdä Karelia-startti verkkokurssin 😊”
Opintosi alkavat orientaatiopäivillä 21.8. – 25.8.2023. Viikko toteutetaan etänä ja maanantaina aloitetaan klo 10.00 osoitteessa:
Klo 9.30 alkaen voi tulla testaamaan yhteyksiä, oman mikrofonin toimivuutta sekä nettikameraa.
Opinto-ohjaaja Sanna Kukkasniemi on tavoitettavissa 9.6. saakka ja 9.8. alkaen, [email protected], 050 342 3756.
Opo ei hoida virallisia lomakeasioita (esim. TE-toimiston tai Kelan asiat), joten niissä tapauksissa ota yhteyttä opiskelijapalveluihin.
Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen
Tervetuloa opiskelemaan Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen YAMK-koulutukseen!
Opinnot käynnistyvät YAMK-koulutuksen aloituspäivillä 29.8. klo 8.15 – 16.00 ja 30.8. klo 8.15 – max 16.00. Ensimmäisen aloituspäivän ohjelman alkuosa on yhteinen muiden Karelian YAMK-koulutusten kanssa. 29.8. iltapäivän ohjelma ja 30.8. ohjelma toteutetaan Ikäosaamisen YAMK-koulutuksen opiskelijoiden kesken. Aloituspäivät ovat tärkeä osa opintojen käynnistämistä, joten osallistuminen on tärkeätä.
Aloituspäivät järjestetään kokonaan verkossa. Aloituspäivien ohjelma sekä osallistumislinkit toimitetaan opiskelijoille elokuussa sähköpostitse. Otathan opiskelijasähköpostin mahdollisimman nopeasti käyttöön, sillä yhteydenpito tapahtuu sen kautta.
Aloituspäivien ohjelma toteutetaan päiväaikaan, mutta muutoin Ikäosaamisen YAMK-koulutuksen verkko-opetus järjestetään klo 16 jälkeen. Syyslukukauden aikataulun löydät täältä.
Ystävällisin terveisin opettajatiimin puolesta Tuula Kukkonen, vastuuyliopettaja
Lukuvuoden aikataulu
Lukuvuosi on jaettu syys-, kevät- ja kesäjaksoon. Syys- ja kevätjaksoilla järjestetään työjärjestykseen merkittyä opetusta tai itsenäisesti suoritettavaksi suunniteltuja opintoja. Näille ajoille saat hakemasi opintotuen automaattisesti. Kesällä voit suorittaa opintoja ja nopeuttaa valmistumistasi. Kesäopintoihin voit hakea opintotukea. Syys- ja kevätjaksojen aikana ei ole erillistä syys- tai talvilomaa. Joulun, vuodenvaihteen ja pääsiäisen aikaan voit vaihtaa vapaalle.
Työjärjestykset
Työjärjestykset löytyvät Pepin Lukkarikoneesta. Hakutoiminnoilla löydät oman ryhmäsi työjärjestyksen, opintojen toteutukset sekä opettajien työjärjestykset. Katso lyhyt ohjevideo ryhmän työjärjestyksen etsimisestä Lukkarikoneesta.
Osassa koulutuksista opiskelijat jaetaan pienempiin ryhmiin. Työjärjestyksessä näkyy tällöin useampi ryhmä. Ryhmäjako tehdään opintojen alussa.
Työjärjestyksiin voi tulla aikataulu- tai tilamuutoksia. Tarkista voimassa oleva työjärjestys säännöllisin väliajoin Lukkarikoneesta.
Syksyn tuntivarauksista löytyvät määritelmät:
- ETÄ: Opetus järjestetään verkossa, opettaja informoi tarkemmin verkko-opetuksen paikan.
- HYBRIDI: Opettaja informoi tarkemmin tästä oman toteutuksensa kohdalla (tilanteesta riippuen, onko tunnit täysin kampuksella vai nähtävissä myös verkossa).
- LÄHI: Kontaktiopetus kampuksella.
Mikäli työjärjestyksestä tulee kysyttävää, ole yhteydessä toteutuksen vastuuopettajaan.
Opintojen suorittaminen
Opinnot muodostuvat opintojaksoista, joiden laajuus ja työmäärä ilmaistaan opintopisteinä. Opintojakson suorittamiseen liittyy ohjattua opiskelua eri tavoin sekä itsenäistä työskentelyä, esimerkiksi tehtäviä, kirjallisuutta ja raportointia.
Lukuvuosi muodostuu 60 opintopisteestä eli 40 työviikosta. YAMK-opinnoissa lukuvuosi muodostuu noin 20 opintopisteestä. Riittävä lepo ja vapaa-aika ylläpitävät jaksamista ja opiskelukykyä.
Opiskelijan työmäärä kuvataan opintopisteinä.
Yksi opintopiste = noin 27 tuntia opiskelijan työtä.
Yksi opiskeluviikko = 1,5 op ja vastaa 40 tunnin opiskelijan työtä (sisältää opetuksen, itsenäisen/ryhmä-/tiimityöskentelyn).
Lukuvuoden työmäärä (AMK-opinnot) = 1600 tuntia eli 60 opintopistettä.
Kontaktiopiskelu tapahtuu sovittuna aikana sovitussa paikassa. Kontaktiopiskelua ovat esimerkiksi lähiopetuspäivät ja luennot korkeakoulun tiloissa, opiskelijaryhmän tekemät opintomatkat tai reaaliaikainen etäluentojen seuraaminen.
Verkko-opiskelussa (etäopiskelu) käytät tieto- ja viestintäteknologiaa. Se tuo opintoihisi ajallista joustoa ja voit yleensä valita itsellesi parhaiten sopivan opiskeluajan ja -paikan. Verkko-opiskelun edellytys on tietokone, laajakaistayhteys, kuuloke-mikrofoni -yhdistelmä ja webkamera.
Ryhmässä opiskellen voit tehdä esimerkiksi projektitöitä ja opintoja erilaisten hankkeitten yhteydessä. Myös joitakin yksittäisiä opintojaksoja on mahdollista suorittaa ryhmässä.
Itsenäinen opiskelu tarkoittaa sinulle opiskelijana esimerkiksi opiskelumateriaaleihin ja kirjallisuuteen tutustumista, oppimistehtävien tekemistä ja tietokoneen ääressä verkko-opiskeluympäristössä työskentelyä.
Monimuoto-opiskelu vaatii sinulta itsekuria, aktiivisuutta, ajanhallintaa ja määrätietoista vastuunottoa. Monimuoto-opiskelussa sosiaalinen vuorovaikutus ja yhteistoiminnallinen opiskelu saavat uudenlaisia, viestintäteknologiaa hyödyntäviä muotoja.
Tentti kuuluu useisiin opintojaksoihin. Joitakin opintojaksoja voit suorittaa pelkästään esimerkiksi kirjatentillä.
Opiskelu työelämässä eli harjoittelut ja erilaiset projektityöt kehittävät asiantuntijuuttasi, ja saat opintojesi aikana mahdollisuuden luoda kontakteja tulevaisuutta ajatellen.
Opetussuunnitelma ja henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS)
Opetussuunnitelmat määrittelevät tutkintosi osaamistavoitteet ja kuvaavat suunnitellun ammatillisen kasvun ja oppimisen prosessin. Opetussuunnitelmien perustana ovat ammattikorkeakoulumme strategiset arvovalinnat: pyrimme olemaan edelläkävijä, toimimaan vastuullisesti ja kehittämään alueen työ- ja elinkeinoelämää sekä yrittäjyyttä.
Opintojaksot ovat yksittäisiä, erikseen arvioitavia tutkinnon osia. Opintojaksoilla voidaan käyttää monenlaisia opiskelu- ja suoritustapoja. AMK- ja YAMK- tutkintojen laajuus on 60 – 270 opintopistettä. Tutkintoosi sisältyy sekä ydinosaamisen että täydentävän osaamisen opintoja.
Henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa eli hopsia käytetään opintojen suunnittelun ja osaamisen sekä asiantuntijuuden kehittämisen välineenä. Suunnitelman laadit opintojen alkuvaiheessa. Saat apua opiskelusuunnitelmasi laatimiseen opettajatuutoriltasi tai opinto-ohjaajaltasi. Suunnitelmaasi tarkennetaan vuosittain käytävien kehityskeskustelujen yhteydessä ja tarvittaessa myös muulloinkin, mikäli sinulla on muutostarpeita.
Aiemman osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Sinulla on mahdollisuus hyväksyttää aiemmin, tai opintojesi aikana muualla, hankittua osaamistasi osaksi tutkintoasi AHOT-menettelyllä (tunnistamis- ja tunnustamismenettely). Ahotoinnilla voit hyväksyttää sinulla jo olemassa olevaa, opintojen osaamistavoitteita vastaavaa osaamistasi korvaamalla, sisällyttämällä tai antamalla osaamisen näytön.
Vinkkejä korkeakoulussa opiskeluun
Klikkaa tästä opiskelutaitojen oppimisympäristöön!
Saavutettavuus
Saavutettavuus tarkoittaa fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen ympäristön järjestämistä ja toteuttamista niin, että jokainen yhteisössä voi ominaisuuksistaan riippumatta toimia yhdenvertaisesti muiden kanssa. Saavutettavuus koskee koko Karelian yhteisöä. Opiskelijan näkökulmasta tilojen saavutettavuuden lisäksi kehitämme opetuksen saavutettavuutta niin, että opinnoissa voidaan huomioida oppijoiden erilaiset lähtökohdat. Tutustu Karelian saavutettavuussuunnitelmaan: Saavutettavuussuunnitelma – Karelia-ammattikorkeakoulu.
Opiskelijapalvelut
Opiskelijapalveluista saat neuvontaa muun muassa lukuvuosi-ilmoittautumiseen, opiskeluoikeuteen, valmistumiseen ja opintotukeen liittyvissä asioissa.
Opiskelijapalveluiden yhteydessä toimii Hakijapalvelut. Hakijapalveluista saat ammattikorkeakouluopintoihin liittyvää hakuneuvontaa. Hakijapalvelut palvelee etänä ma – pe klo 9 – 15.
Opiskelijapalvelujen asiakaspalvelu on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 11 – 14 Tikkarinne-kampuksella, Tikkarinne 9, E-talo.
Opiskelijapalvelut 013 260 6412, opiskelijapalvelut(at)karelia.fi
Käyntiosoite: Tikkarinne 9, E-talo, Joensuu
Hakijapalvelut 050 408 8429, 050 361 1871, hakijapalvelut(at)karelia.fi
Käyntiosoite: Tikkarinne 9, E-talo, Joensuu
Opinto-ohjaus
Opiskelijana saat ohjausta opinto-ohjaajilta, opettajatutoreilta ja opintojaksojen opettajilta. Opiskelijatutorit auttavat uutta opiskelijaa käynnistämään opintonsa tehokkaasti. Henkilökohtaista ohjausta on saatavilla koko opiskelun ajan. Opinto-ohjaajien yhteystiedot.
Opintokuraattori
Opintokuraattori antaa sinulle neuvontaa ja ohjausta opiskeluun sekä elämänhallintaan liittyvissä haasteissa. Tavoitteena on edistää ja tukea opiskeluhyvinvointiasi sekä turvata opintojesi sujuva eteneminen. Voit ottaa yhteyttä opintokuraattoriin itse tai pyytää yhteydenottoa oppilaitoksen henkilökunnalta. Opintokuraattorin voit tavata omalla kampuksellasi. Yhteistyö on luottamuksellista.
Opiskelijakunta POKA
Karelia-ammattikorkeakoulun Opiskelijakunta POKA valvoo ja ajaa opiskelijoiden etua.
Kirjasto
Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto on avoin kaikille käyttäjille. Kirjasto sijaitsee Tikkarinne-kampuksella. Lue lisää kirjaston palveluista.
Liikuntapalvelut
SYKETTÄ Joensuu on Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen oma liikuntapalvelu opiskelijoille ja henkilöstölle. Ytimessä on monipuolinen, edullinen ja erilaiset liikkujat huomioiva liikuntakalenteri: tarjolla on viikoittain lähes 60 ohjattua ryhmäliikuntatuntia ja yli 100 palloiluvuoroa sekä 4 kuntosalia. Tavoitteena on aktiivinen, sosiaalinen ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö.
Ota haltuun SYKETTÄ ABC ja tule mukaan liikkumaan!
Urheilun ja opiskelun yhdistäminen
Karelian ja Joensuun Urheiluakatemian yhteistyö mahdollistaa sen, että voit yhdistää kansalliseen tai kansainväliseen menestykseen tähtäävän huippu-urheilusi ja tutkintotavoitteisen opiskelusi joustavasti. Joensuun Urheiluakatemiassa alueen oppilaitokset ja urheiluorganisaatiot työskentelevät yhdessä urheilijoiden opinto-, työ- ja urheilu-urien yhteensovittamiseksi. Lue lisää.
Yhteyshenkilösi ovat Janne Väätäinen, [email protected], 050 4033139 sekä Minna Turunen, [email protected], 050 3626587.
Lisätietoja Urheiluakatemiasta ja hakemisesta.
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille. Opiskeluterveydenhuollon palveluista voit lukea Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön verkkosivuilta.
YTHS opiskelijan hyvinvoinnin ja terveyden tukena – Katso esittelyvideo tästä.
YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka suorittavat
- ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa
- alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.
Sinun täytyy maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu aina, jos olet oikeutettu YTHS:n palveluihin. Et voi saada maksusta vapautusta mistään syystä.
Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan suoritat maksun OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.
Lue ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.
Terveydenhoitomaksun eräpäivä on syyslukukaudella 30.9. ja kevätlukukaudella 31.1.
Huom!
Vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat tai tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin. Heidän tulee hoitaa omat terveyteensä liittyvät asiansa kuntansa terveysasemalla.
Miten toimin, jos kuulun toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin sosiaaliturvaan?
Sosiaali- ja terveysalojen rokotukset
Rokotustietosi tarkistetaan terveystarkastuksen yhteydessä opintojen alettua. Tietojen tarkistaminen koskee vain sosiaali- ja terveysalalla aloittavia opiskelijoita. Lisätietoja YTHS:n sivuilla.
Kansainvälisyysosaaminen on kielitaitoa, viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, kulttuurien tuntemusta, verkostoja, osallistumista kansainväliseen yhteistyöhön ja innostavaa oppimista. Kansainvälistyminen kannattaa – osaaminen tukee työllistymistäsi!
Erinomainen tapa kansainvälistyä opiskelun aikana on opiskelu- tai harjoitteluvaihto ulkomailla. Meillä on monipuolinen kumppanikorkeakoulujen verkosto. Kareliasta lähtee vuosittain runsaasti opiskelijoita 2 – 12 kuukautta kestävään vaihtoon. Lisäksi on lyhyempiä opintomatkoja Eurooppaan tai Venäjälle. Kareliaan saapuu vuodessa noin sata vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Katso kumppanikorkeakoulut merkittyinä kartalla.
Opiskelijat saavat tietoa ja tukea opiskelu- ja harjoitteluvaihdoista sekä muista kansainvälistymisen väylistä ensisijaisesti kansainvälisyyskoordinaattoreilta. Ulkomailla hyväksytysti suoritetut opinnot hyväksiluetaan täysimääräisinä suoritettavaan tutkintoon eikä vaihtojakso hidasta valmistumista.
Ulkomaille opiskelemaan tai harjoitteluun lähtevät opiskelijat saavat apurahan, joka kattaa osan matka- ja opiskelukustannuksista. Opiskelijat ovat myös vaihto-opiskelunsa aikana oikeutettuja opintotukeen sekä opintotuen asumislisään.
Opiskelijaa tuetaan ja ohjataan vaihdon aikana. Turvallisuusasiat huomioidaan jo vaihdon suunnitteluvaiheessa ja mahdollisia kriisitilanteita varten on toimintasuunnitelma.
Kansainvälisyysosaamista voi kartuttaa myös kotimaassa. Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kotikansainvälistymiseen opintojen aikana. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:
- englanninkieliset oman alan opinnot
- kieli- ja kulttuuriopinnot
- yhteiset opinnot ja tapahtumat ulkomaisten tutkinto- ja vaihto-opiskelijoiden kanssa
- opinnäytetyön tekeminen ulkomaalaisen opiskelijan kanssa
- harjoittelu monikulttuurisessa työyhteisössä kotimaassa
- virtuaaliliikkuvuus
- kansainvälinen hanketoiminta
Opintotuki ja opintojen rahoitus
Voit saada opintotukea päätoimisiin opintoihisi. Opintotuki koostuu opintorahasta ja opintolainan valtiontakauksesta sekä ateriatuesta (Kelan ateriatukikortti).
Voit saada opintorahaa vain opiskelukuukausilta. Kesäkuukausien (yleensä kesäkuu – elokuu) aikana voit saada opintotukea vain, jos opiskelet päätoimisesti kesällä ja sinulla on oikeus kesäopintotukeen. Kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesäaikana käytetyt tukikuukaudet ovat myös opintojen edistymisen seurannassa ja opintotuen tulovalvonnassa huomioitavia kuukausia.
- Pikaopas opintoetuuksiin
- Saitko opiskelupaikan korkeakoulusta? Näin haet tuet Kelasta
- Kuinka paljon opiskelija saa tienata? Näin tulojen ja tukien yhdistäminen onnistuu
- Kimppakämppään asumistukea? Tee hakemus näin
Joensuun kaupunki
Joensuu on mukava opiskelukaupunki, jossa on karjalaisen rento meininki. Kaikki, mitä tarvitset, on lähellä.
Joensuu on vilkas opiskelukaupunki, jonka asukkaista peräti neljännes on opiskelijoita. Ammattikorkeakoulun ohella kaupunkia kansoittavat yliopiston ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat. Opiskelijatunnelma on siis taattu ja tapahtumia riittää!
Ilosaarirockista tutussa kaupungissa voi nauttia kulttuurin koko kirjosta, konserteista ja teatterista elokuviin ja kuvataiteisiin. Urheilumahdollisuuksia riittää jokaiseen makuun, ja luonto odottaa nurkan takana.
Asuminen Joensuussa on kohtuuhintaista ja asuntotilanne hyvä. Elinkustannukset ovat muutenkin maltilliset eikä liikkuminenkaan kevennä kukkaroa; pyörällä pääsee mukavasti joka paikkaan kattavan pyörätieverkoston ansiosta.
Voit tutustua Joensuuhun Joensuu-sovelluksen avulla. Joensuu-sovellus on Joensuun kaupungin virallinen sovellus, joka tuo käyttäjälle monipuolisen valikoiman Joensuun palveluita. Selaile kaupungin tapahtumia, tarkista milloin hiihtolatu on huollettu tai hallinnoi kirjaston lainojasi sovelluksen kautta. Seuraa reaaliaikaisesti joukkoliikennettä, hae linja-autojen aikatauluja tai etsi kävely- ja pyöräreitti paikasta A paikkaan B. Sovelluksesta löydät Joensuun alueen kierrätyspisteet, näet kaupungin uusimpia uutisia ja paikallisia tarjouksia. Osallistu ja vaikuta -osion kautta annat kätevästi kaupungille palautetta ja saat tiedon meneillään olevista kyselyistä. Sovellus on suunnattu kaupungin asukkaille, mutta myös matkailijoille ja Joensuussa muuten asioiville. Sovelluksen voi ladata Android- ja Apple-puhelimiin ja se löytyy sovelluskaupoista nimellä Joensuun kaupunki.
Asuminen
Joensuun Elli on Joensuussa opiskelija-asuntoja tuottava, ylläpitävä ja vuokraava osakeyhtiö. Asukkaita ovat Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston sekä toisen asteen oppilaitosten opiskelijat. Opiskelijoille asuntoja vuokraa myös Joensuun Opiskelijakodit.
Muita asunnonvälittäjiä:
Joensuun kaupungin asuntotoimisto
OVV Asuntopalvelut
www.asuntoverkko.com
www.vuokraovi.com
www.avara.fi
Kampukset
Karelia toimii Tikkarinne- ja ja Wärtsilä-kampuksilla. Kampuskohtaiset tiedot ja pysäköinti.
Pysäköinti
Pysäköintiluvan saat kampuksen vahtimestarilta esittämällä henkilöllisyystodistuksesi.
Pysäköintikartta Tikkarinne-kampus
Pysäköintikartta Wärtsilä-kampus