Kääk mikä käsiteviidakko! Mitä oikeasti tarkoitetaan osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella? Miten korvaaminen, sisällyttäminen ja hyväksiluku toimii? Entä osaamisen näyttö? Mikä on arkiosaamisen rooli opitun kokonaisuudessa? Miten oman osaamisen voi edes löytää ja sanallistaa?
Työelämäyhteistyössä tutkintoon -podcastsarjan kolmannessa osassa Karelian tietotekniikan lehtori, opinto-ohjaaja Joni Ranta, kielten lehtori Merja Öhman, hoitotyön lehtori, opinto-ohjaaja Minna Turunen sekä englannin lehtori Liisa Sandvall selvittävät osaamisen tunnistamisen ja tunnistamisen käsitteitä ja käytänteitä.
Kuuntele jakso tästä:
Podcastsarjan neljännessä jaksossa jatketaan keskustelua osaamisen tunnustamisen teemasta. Osaamisen tunnistaminen on yksilöllistä, mutta arvioinnin on oltava tasapuolista. Kaivataanko osaamisen tunnistamiseen, formaaliin oppimiseen ja opinto-ohjauksen vuoropuheluun asennemuutosta? Milloin opiskelija on valmis näyttöön, ja millaista tukea osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen prosesseihin tarvitaan? Jaksossa Karelian tietotekniikan lehtori, opinto-ohjaaja Joni Ranta, kielten lehtori Merja Öhman, hoitotyön lehtori, opinto-ohjaaja Minna Turunen sekä englannin lehtori Liisa Sandvall pureutuvat osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen haasteisiin ja ratkaisuihin.
Kuuntele jakso tästä:
Podcast-sarja on osa Työelämäyhteistyössä tutkintoon -hanketta, jonka toteuttaa Karelia-ammattikorkeakoulu William ja Ester Otsakorven säätiön rahoituksella.
Koko sarja on kuunneltavissa Karelian podcast-kanavalla.
Podcastin toimittaja: Joni Ranta, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu
Suunnittelu, käsikirjoitus ja toteutus: lehtorit Minna Turunen, Merja Öhman, Liisa Sandvall ja Joni Ranta, Karelia-ammattikorkeakoulu